Запомнить Забыли пароль? Регистрация
Advertisement
Календарь
<< Март ’24  
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    
 2
 3
 9
10
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Последние новости банков
Следующая
Самые читаемые новости
Хто з приватних клієнтів купує Військові облігації в Укрексімбанку
Размер текста:

 

Хто з приватних клієнтів купує Військові облігації в Укрексімбанку

Одним із інструментом підтримання державного бюджету під час воєнного стану є купівля Військових облігацій. По суті, Військові облігації – це різновид ОВДП, які  є звичайним інструментом інвестування коштів для банків та їхніх клієнтів. Відрізняються вони лише випуском у період воєнних дій на території України та наявністю цільового призначення – для забезпечення Збройних сил України та потреб держави у військовий час.
Найбільший портфель Військових облігацій сьогодні сконцентрований серед банків-первинних дилерів. Водночас запустився і вторинний ринок для розповсюдження облігацій серед усіх охочих.
Укрексімбанк займає лідируючі позиції як первинний дилер на аукціонах Міністерства фінансів, так і в рейтингу торговців цінними паперами на фондових біржах України. Від початку військових дій державний банк для власного портфеля цінних паперів, за заявками клієнтів та для потреб ринку вже викупив облігацій майже на 10 мільярдів гривень.
З одного боку,  випуск Військових облігацій важливий для наповнення бюджету країни. З іншого, це звичний та надійний фінансовий інструмент з додатковою мотивацією для  інвесторів, які таким чином визначають свою патріотичну громадянську позицію та підтримують державу.
Укрексімбанк на щоденній основі підтримує котирування на торгівельних майданчиках України, тим самим надає можливість всім учасникам ринку та інвесторам придбати у зручний час номіновані у гривнях, доларах США та євро облігації. Йдучи назустріч клієнтам, Укрексімбанк скасував комісії за відкриття рахунку в цінних паперах та на брокерське обслуговування, зняв будь-які обмеження за сумою. Фактично можна придбати навіть одну облігацію номіналом тисяча гривень (доларів США, євро), хоча, все ж таки, на практиці купуються більші обсяги.
Середній чек за операціями фізичних осіб з Військовими облігаціями в Укрексімбанку складає 880 тисяч гривень (екв.), що приблизно відповідає середньому розміру депозиту, який є одним з найвищих на ринку. Втім, останнім часом надходить багато запитів у діапазонах 10-50 тисяч та 50-100 тисяч гривень. Це заявки пересічних громадян, в тому числі, працівників банку.
Що стосується преміум-сегменту, тут також є відчутний попит. Минулого року продовжувався попередній тренд, коли під час формування інвестиційного портфеля фізичних осіб чітко фіксувалось зростання частки ОВДП, разом з суверенними євробондами, дорогоцінними металами тощо. І саме на квітень 2022 року припала чергова дата погашення облігацій, тому значна частина клієнтів продовжила використовувати ці боргові інструменти у своєму кошику заощаджень та уклала нові угоди, вже з придбання Військових облігацій.
Загалом розподіл покупців Військових облігацій серед приватних клієнтів в Укрексімбанку виглядає таким чином: 40% – діючі вкладники; 20% – держателі платіжних карток; 15% – покупці попередніх випусків ОВДП; 15% – нові клієнти;  10% – працівники банку.
Безумовно, у Військових облігацій є великий потенціал на ринку. Адже сьогодні вони, як і депозити, є одним з найбільш надійних і що важливо – доступних видів збереження заощаджень для громадян, тому цей продукт в умовах воєнного стану, безперечно, вартий уваги.

 

 



След. »
  • Самое читаемое за сегодня
  • Самые последние

  • Это интересно


E-Mail: info@udinform.com  Тел: +38(044) 501-07-44, 230-04-44
Публикация и распространение какой-либо информации с сайта udinform.com без письменного согласия компании Укрдилинг запрещены.
Автоматизированное извлечение информации запрещено.
  • Русский
  • English